fbpx
Політика

Депутати від фракції КПУ не планують голосувати за скасування законів, прийнятих 16 січня

Комуністи не голосуватимуть за скасування "законів 16 січня".

 Депутати від фракції КПУ у Верховній Раді не будуть голосувати за скасування законів, прийнятих 16 січня. Про це повідомив Петро Симоненко, передає кореспондент УНН.

 "Ні, не будемо", – сказав П. Симоненко.

 Як повідомляв УНН, вчора лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що фракція КПУ готова розглядати зміни до документи, прийняті 16 січня, за винятком закону про кримінальну відповідальність за руйнування пам’ятників і закону про відповідальність за пропаганду нацизму і фашизму.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 "Ми готові розглядати зміни в ці закони, окрім двох. Якщо це буде складовою для того, щоб зняти агресію і напругу в суспільстві через Майдан у всій Україні, то ми підемо і на це", – зазначив Петро Симоненко.

 За його словами, ініціаторами законів 2178 і 2179 була фракція Компартії, тому вона буде наполягати на їх дотриманні. Причому, на думку народного депутата, називати їх "диктаторськими" ніяк не можна. При цьому Петро Симоненко підкреслив, що тему ухвалення законів "16 січня" використовують для радикалізації суспільства. Так, за словами лідера комуністів, більшість критиків цих законів їх взагалі не читали і навіть не знають, що частина цих законів була скопійована з європейських.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Джерело: УНН

Читайте також: