fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Оперативниками Міндоходів припинено діяльність потужного міжрегіонального «конвертаційного центру» у Києві

  У Києві була припинена діяльність потужного міжрегіонального «конвертаційного центру». Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у м.Києві – начальник слідчого управління фінансових розслідувань Ігор Усик.

 Фахівці столичного Головного управління Міндоходів встановили, що до складу «конвертаційного центру» входили 5 «фіктивних» підприємств, зареєстрованих на підставних осіб, за допомогою яких надавалися послуги з формування незаконного податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку на території м. Києва, Запорізької та Житомирської областей.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За час активної діяльності по рахунках підконтрольних зловмисникам підприємств було проконвертовано близько 60 мільйонів, внаслідок чого інтересам держави було завдано збитки в розмірі понад 10 мільйонів гривень.

 Під час проведення обшуків оперативниками було вилучено більше 30 печаток «фіктивних» підприємств, комп’ютерна техніка та первинна бухгалтерська документація, яка свідчить про протиправну діяльність.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Наразі розпочато проведення слідчих дій щодо підприємств реального сектору економіки, які скористались незаконними послугами.

 Нагадаємо, що протягом 2013-го року оперативниками Головного управління Міндоходів у м.Києві було ліквідовано 16 «конвертаційних центрів», до бюджету внаслідок відпрацювання їх контрагентів було стягнуто понад 215 мільйонів гривень податків.

   За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: