Бразильці обурені витратами на ЧС з футболу

У суботу відразу в декількох великих містах Бразилії пройшли маніфестації проти витрат на проведення чемпіонату світу з футболу. Демонстранти, які вимагають спрямувати кошти на потреби освіти та охорони здоров’я, вийшли на вулиці Ріо-де- Жанейро, Сан-Паулу, Ресіфі, Курітіби.

Кількість протестуючих становила від трьохсот осіб в Ріо- де- Жанейро до 2 500 в Сан-Паулу, де вуличні виступи переросли в масові заворушення. У центрі Сан-Паулу молоді люди, що приховують обличчя під масками, почали громити вітрини магазинів і банківських офісів.

Related Post

 Хулігани перевернули патрульну машину поліції і підпалили автомобіль, водій якого відмовився підкоритися вимогам маніфестантів зупинитися. Співробітникам для розгону представників анархо-екстремістських груп «Блек блок» довелося застосувати сльозогінний газ.

 Ігри Чемпіонату світу з футболу відбудуться з 12 червня до 13 липня в 12 бразильських містах. Президент Бразилії Ділма Роуссефф, виступаючи в п’ятницю на Міжнародному економічному форумі в Давосі, запевнила, що країна готова до того, щоб провести «кращий мундіаль» в історії футболу.

Leave a Comment