fbpx
Політика

Тягнибок і Яценюк в Росії можуть стати персонами нон грата

Член комітету Держдуми з міжнародних справ Ян Зелінський від імені парламентаріїв звернувся до міністра закордонних справ Сергія Лаврова з проханням включити до персон нон грата на території Росії деяких лідерів «Євромайдану», зокрема, захід пропонується застосувати щодо лідера фракцій Верховної Ради націоналістичної партії «Свобода» Олега Тягнибока та керівника об’єднання «Батьківщина» Арсенія Яценюка.

 Російські законодавці незадоволені антиросійською риторикою керівників київського протесту і пропонують закрити для них кордон. На думку депутатів Держдуми, те, що відбувається зараз в Україні, може привести до влади націоналістично налаштовані сили.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 «Це стандартний загороджувальний захід від іноземних громадян, у тому числі політиків, які допускають антиросійські випади і загрози, – заявив депутат. – У МЗС повинні розглянути пропозицію і оцінити, наскільки в Росії бажані такі іноземні гості, як лідер українських націоналістів Тягнибок чи інші представники Євромайдану».

 На думку депутатів, обидва лідери української опозиції давно відомі своєю антиросійською риторикою і пошуком винних в українських бідах в Москві, а в даний час обидва звинувачують керівництво Росії в організації провокацій в центрі української столиці.

Читайте також: