fbpx
Політика

Керівники Волинської облради та облдержадміністрації подали у відставку

У п’ятницю, 24 січня, активісти луцького Євромайдану пікетували будівлю Волинської облдержадміністрації та облради. Акція пройшла на підтримку всеукраїнської акції непокори та з метою домогтися відставки головних керівників області – голови облдержадміністрації Бориса Клімчука та облради Володимира Войтовича. І якщо Володимир Войтович здався практично відразу і написав заяву про звільнення, то Борис Клімчук довго опирався. Спочатку він попросив годину на роздуми, після цього заявив, що приймати рішення про його звільнення може тільки глава держави Віктор Янукович. Люди, що стоять на луцькому майдані і які знаходились в самій будівлі Волинської облради, постійно скандували «Заяву!». У підсумку Борис Клімчук теж здався і написав заяву про звільнення.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Володимир Войтович, коментуючи свою заяву, заявив журналістам, що написав її під тиском євромайданівців. До слова, перший зам глави облради Юрій Лобач слідом за Володимиром Войтовичем написав таку ж заяву.

«Прошу вирішити питання про моє звільнення з займаної посади заради суспільного миру на Волині та в Україні, якщо моє рішення на це вплине, то я буду вважати, що виконав свій громадянський обов’язок», – сказано в офіційній заяві про відставку Володимира Войтовича.

 Борис Клімчук заявив журналістам, що написав заяву про свій відхід заради збереження миру і спокою в державі і для того, щоб, не дай Боже, не пролилася кров. Також губернатор попросив активістів луцького Євромайдану написати відповідну заяву про те, що вони не будуть закликати людей до насильства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Забудьте про «наших і німців», про «стіна на стіну» і пам’ятайте, що всі ми – українці», – зазначив Борис Клімчук.

 У підсумку він повідомив, що документ про звільнення вже пройшов процедуру реєстрації в облдержадміністрації та направлений до Києва в адміністрацію президента.

Читайте також: