fbpx
Новини Євромайдана

Виїзд «Беркута» з Львівської області до Києва не планується

 Львовский "Беркут" не планирует выезжать за пределы региона – МВД области.

   Начальник ГУМВС у Львівській області генерал-лейтенант міліції Олександр Рудяк 22 січня під час зустрічі з учасниками пікетування біля обласного управління міліції, запевнив, що правоохоронці Львівщини чітко дотримуються законодавства і спрямовують свої дії на забезпечення порядку в регіоні. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУМВС у Львівській області.

 "Львівська міліція знаходиться в місцях дислокації і несе службу по охороні громадського порядку", – наголосив очільник міліції Львівщини. "Що стосується підрозділу "Беркут” та внутрішніх військ – запевняю громаду – "Беркут" Львівщини, який знаходиться у місцях дислокації, заступає лише для охорони громадського порядку та охорони пам‘яток.

 Активісти, які перебувають біля місць дислокації "Беркуту" і внутрішніх військ про це знають. Не планується їх виїзд за межі Львівщини. Давайте надамо можливість міліції займатися охороною громадського порядку і охороняти спокій галичан. Львівська міліція знаходиться в місцях дислокації і несе службу по охороні громадського порядку”, – підкреслив О.Рудяк.

 Він також відмітив, що 21 січня, під час зустрічі з пікетувальниками було досягнуто домовленості, щоб вони пропустили наряди "Беркуту" для охорони громадського порядку. На даний час проводяться перемовини, щоб було надано можливість працювати конвойним підрозділам внутрішніх військ.

 "Я територіально відповідаю за міліцію Львівщини. Четвертий день ми знаходимося в ситуації перемовин з пікетувальниками. Я вас запевняю, що як і раніше, коли мене звинувачували, що я буду розганяти Майдан – цього не було і не буде надалі. Ми виступили з ініціативою до міського голови щоб з громадян Львівщини сформувати певні ради, до яких увійдуть міліціонери та громадяни – для того щоб забезпечити спокій. Я вас запевняю, що на Львівщині не застосовується зброя і спецзасоби. І прошу щоб мирні протести залишалися мирними. Міліція Львівщини не воює проти свого народу", – заявив очільник міліції Львівщини О.Рудяк.

 Джерело: УНН

Читайте також: