fbpx
Політика

Опозиція звинуватила Януковича і Захарченка у розстрілі громадян

Опозиційні партії «УДАР», «Батьківщина» і «Свобода » заявили, що вбивство мирних протестуючих є наслідком безкарності виконавців злочинів і ескалації терору. Як йдеться в заяві політичних сил – чотири вогнепальні поранення в голову і шию – це не самооборона, а навмисний розстріл мирних громадян.

 При цьому наголошується, що безпосередню відповідальність за цей акт терору диктатури проти громадян несе особисто міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Тільки негайне виведення з Києва спецпідрозділів МВС і внутрішніх військ, відставка міністра Захарченка, на руках яких кров українських громадян, і бригад – кримінальників тітушок, які тероризують мешканців міста, може зупинити переростання конфлікту в смертоносну фазу», – заявляє опозиція.

 Опозиція підкреслює, що все, що відтепер відбуватиметься в Україні, життя і безпека кожного громадянина, і смерть протестувальника – це особиста відповідальність президента Януковича, який протягом двох місяців ігнорував справедливі вимоги мирного протесту і сам же переводить його в гарячу фазу.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Лише безумовне і негайне виконання всіх вимог народу є гарантією повернення ситуації в країні в мирне русло», – йдеться в заяві.

Читайте також: