fbpx
Новини Євромайдана

Група з врегулювання ситуації в Україні почала працювати – Герман

Влада вже сформувала групу з врегулювання ситуації в Україні – Герман.

Розпочала роботу група з врегулювання ситуації в Україні, чекають відповіді опозиції про участь у переговорах в понеділок, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман.

"Розпочала роботу група, яка створена з врегулювання під керівництвом Андрія Клюєва (секретар РНБО – ІФ). До складу групи увійшли міністр юстиції Олена Лукаш та Андрій Портнов (радник президента України – ІФ)", – сказала Г. Герман.

Народний депутат додала: "група вже запропонувала опозиції зустрітися в другій половині дня і щоб опозиція визначила тих, хто представлятиме її. І готова (група – ІФ) до переговорів з врегулювання ситуації в країні".

Відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс- Україна", чи буде президент України Віктор Янукович брати участь у зустрічі з представниками опозиції, Г. Герман зазначила, що це буде перша зустріч, і вона пройде без участі глави держави.

Як повідомлялося, 19 січня після народного віче частина протестуючих відправилися в урядовий квартал, однак дорогу їм перегородив заслін правоохоронців.

Після цього почалися зіткнення радикально налаштованих людей з правоохоронцями, які тривають вже більше 16 годин. Після невдалої спроби зупинити людей, лідер партії "УДАР " Віталій Кличко вирушив на зустріч з президентом України Віктором Януковичем в його резиденцію Межигір’я (Київська обл.). Після зустрічі з В. Януковичем В. Кличко повідомив, що президент пообіцяв у понеділок вранці створити комісію з представників адміністрації президента, Кабінету міністрів і представників опозиції, яка займеться вирішенням кризової ситуації в країні.

Лідер партії "УДАР " Віталій Кличко повідомив про те, що В. Янукович дав обіцянку зустрітися з лідерами опозиції в понеділок, 20 січня.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: