fbpx
Право

Учасникам масових заворушень на вул. Грушевського загрожує до 15 років позбавлення волі

МВС: Заворушення на Грушевського передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

   Міліцією Києва відкрито кримінальне провадження за фактом масових заворушень.Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Про це УНН повідомили у прес-службі МВС України. Наразі слідчими ГУМВС України в м. Києві відкрито кримінальне провадження за ст. 294 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

 Правоохоронці ще раз закликають організаторів та учасників акцій утримуватися від порушень законодавства, адже за це передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

 Нагадаємо, що після завершення мітингу частина учасників віче на заклики представників опозиційних сил вирушила у бік пл. Європейська для фізичного захоплення державних установ (Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України). Аби не допустити вчинення злочинних дій, працівниками міліції було блоковано проїжджу частину по вул. Грушевського біля стадіону “Динамо” ім. В. Лобановського.

 Утім, учасники акції в касках та з масками на обличчі, провокуючи правоохоронців, почали застосовувати проти працівників міліції димові шашки, “фаєри”, дерев’яні палиці, битки, каміння та інші предмети. Також, розгойдавши, пошкодили службові автобуси правоохоронців (вибиті вікна та двері). Крім того, учасники акції намагалися прорвати живий кордон правоохоронців та посунули службовий транспорт.

 Джерело: УНН

Читайте також: