fbpx
Політика

Ю. Тимошенко закликала опозицію діяти швидше

Ю. Тимошенко назвала вчорашнє ухвалення законів кінцем парламентаризму і закликала опозицію діяти швидше.

   Вчорашнє ухвалення законів у ВР – це остаточна ліквідація українського парламентаризму як головної гілки державної влади в Україні – заявила Юлія Тимошенко у відкритій заяві, передає УНН.

 "16.01.2014 р. у Верховній Раді відбулося “ухвалення” законів без самого факту результативного голосування за них. Це не лише очевидний злочин, за який, коли прийде час, усі винні понесуть кримінальну відповідальність, це ще й остаточна ліквідація українського парламентаризму як головної гілки державної влади в Україні", – заявила Тимошенко.

 "Я переконана, що всі ці події в парламенті санкціоновані Віктором Януковичем. Сьогодні він, свідомо вбивши парламентаризм, зробив ще один вагомий крок до встановлення в Україні реальної неодиктатури", – додала вона.

 На думку Тимошенко, парламентська опозиція зараз зобов’язана зробити наступні дії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Перше. Якомога швидше направити відкриті публічні листи В.Януковичу та В.Рибаку з вимогою не підписувати ці законопроекти.

 Друге. Якщо після таких публічних листів В.Янукович та В.Рибак усе ж таки підпишуть ці нелегітимні закони, опозиція має передати до Генеральної прокуратури юридично мотивовану заяву про злочин В.Януковича, В.Рибака, І.Калетніка, В.Олійника та інших причетних і добитися внесення цієї заяви до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань.

 Третє. Опозиція має негайно передати до суду скаргу про те, що 16 січня у Верховній Раді було сфальсифіковано процес ухвалення законів з вимогою визнати ці голосування недійсними. До скарги необхідно додати переконливі відеодокази фальсифікацій голосування та наполягти на винесенні постанови суду щодо призупинення процесу підписання цих законів до моменту розгляду справи в суді.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Четверте. Судову справу про нелегітимність ухвалення 16 січня у Верховній Раді України пакету законів потрібно провести через усі інстанції національної системи судочинства.

 П‘яте. Незалежно від того, що робитимуть українські суди та Генеральна прокуратура для зупинення процесу нелегітимного голосування у Верховній Раді (скоріше за все вони будуть покривати цей злочин), опозиція має негайно створити громадську публічну слідчу комісію зі знаних правознавців України, яка разом із журналістами публічно дослідить факт фальсифікації 16 січня 2014 р. голосування у Верховній Раді та зробить свій публічний висновок щодо цих подій зі справедливими вимогами до органів української влади. Цей експертний висновок, на думку Тимошенко, можливо, треба буде долучити до заяви до Європейського суду.

 При цьому Юлія Тимошенко попросила опозицію діяти невідкладно.

 Джерело: УНН

Читайте також: