fbpx
Економіка

Міндоходів України просить долучитися до публічного обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян

  Міністерство доходів і зборів України запрошує громадськість долучитися до обговорення концепції реформи декларування доходів з метою побудови у майбутньому ефективної системи декларування доходів громадян.

 В основу концепції покладено практику та принципи декларування доходів у провідних країнах світу, зокрема США, Канаді, Німеччині, Франції, та інших.

 Дана концепція розроблена для врахування думки громадськості та прийняття оптимального рішення, що задовольнятиме, як громадян так і державу завдяки його розгляду в конструктивному діалозі. Для основи майбутньої системи декларування доходів громадян також принципово важливе закладення компенсаторів для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, що дозволить знизити податкове навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників, а це в свою чергу позитивно віддзеркалиться на діяльності по боротьбі з тіньовою економікою та корупцією.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 У перспективі планується запровадити попереднє заповнення декларації в податковому кабінеті платника податків з використанням даних, наявних у розпорядженні податкових органів, про суми річного доходу платника податків і його майновий стан. Цим самим забезпечується автоматичне та безпомилкове заповнення даних наявних в розпорядженні Міндоходів та унеможливлює ухилення від оподаткування. Введення вимог для платників податків щодо зберігання документів, які підтверджують елементи декларування, матимуть позитивну тенденцію завдяки постійному формуванні та ведені обліку доходів та витрат а також впровадження процедури попереднього заповнення декларації.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Органи Міндоходів насамперед прагнуть зробити процес декларування максимально простим і зручним для громадян.

 Звертаємо Вашу увагу, що долучитися до обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: