fbpx
Політика

Балога просить країни світу вжити заходів до влади України з урахуванням гостроти проблеми

Балога закликає країни світу вжити заходів до властей України, щоб запобігти створенню в центрі Європи «однією з найжорсткіших диктатур».

Лідер партії «Єдиний Центр», народний депутат України Віктор Балога закликає країни світу вжити заходів до влди України, щоб запобігти створенню в центрі Європи «однієї з найжорсткіших диктатур».

Як повідомили УНІАН у прес -службі Балоги, про це йдеться в листі лідера «Єдиного Центру» до послів країн ЄС, США та Канади.

«16 січня цього року в Україні відбувся державний заколот. Саме так можна кваліфікувати факт узурпації влади коаліцією фракцій Партії регіонів і комуністів», – наголошується в листі.

У документі йдеться, що «грубо нехтуючи вимогами чинного законодавства, всупереч базовим положенням Конституції України в частині прав і свобод громадян, ігноруючи вимоги Закону «Про Регламент роботи Верховної Ради України», група народних депутатів точно невідомої чисельності та персонально неідентифікованих при співучасті голови Верховної Ради Володимира Рибака та його першого заступника Ігоря Калєтніка оголосили про прийняття одинадцяти законів України, в тому числі таких, які дозволяють владі відправити у в’язницю будь-якого активного громадянина України, якщо останній дозволить собі критикувати владу чи здійснювати мирний протест». «Йдеться про цинічний наступ на демократію, свободу, честь і гідність людей», – підкреслив Балога.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Як наголошується в листі, «в ситуації, що склалася, коли стає реальністю створення в центрі Європи однієї з найжорсткіших диктатур на всьому континенті, звертаюся до кожного з Вас особисто з пропозицією невідкладного розгляду ситуації в Україні керівництвом Ваших держав і Євросоюзом в цілому з метою прийняття найрішучіших заходів, які б змусили керівництво України негайно відновити основоположні права і свободи в Україні». Зокрема, в пакеті таких заходів, на думку Балоги, «мала б бути заборона народним депутатам, які проголосували за антинародні закони (керівництво Верховної Ради буде змушене опублікувати цей список), на в’їзд до країн – членів ЄС, а також в Сполучені Штати Америки і Канаду і застосування до них і їх сімей економічних санкцій».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Балога просить послів взяти до уваги надзвичайну невідкладність і гостроту проблеми.

«Від Вашої небайдужості залежить доля українського народу, його прагнення долучитися до європейської сім’ї народів і в буквальному розумінні честь, гідність і свобода кожного українця», – заявив лідер «Єдиного Центру».

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: