fbpx
Економіка

Показники, за якими Міндоходів визначатиме платників з позитивною податковою історією

Наказом Міндоходів від 30.12.2013 № 891 затверджено Методичні рекомендації щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25.01. 2012 року № 73 «Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію».

 Згідно з документом критерії оцінки платника з позитивною податковою історією побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації.

 Серед показників, на підставі яких формуються критерії, у разі відповідності яким платник ПДВ вважатиметься таким, що має позитивну податкову історію:

  1.  відсутність рішень у територіальних органів Міндоходів про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість відповідно до статті 184 Податкового Кодексу;
  2.  платник податку забезпечує своєчасне подання звітності з податку на додану вартість відповідно до статті 49 Податкового Кодексу.
  3.  платник податку на додану вартість відповідає критеріям, установленим пунктом 200.19 статті 200 Кодексу (у разі подання податкової декларації та заяви про повернення суми бюджетного відшкодування, відображеної у такій декларації) відповідно до Порядку визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість, затвердженого наказом Міндоходів від 10.12.2013 № 781.
Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Варто підкреслити, що платниками з позитивною податковою історією вважаються ті, хто протягом попередніх 36 послідовних місяців відповідали усім критеріям, визначеним у постанови Кабінету Міністрів України від 25.01.2012 року № 73, оскільки однією з умов постанови є відповідність платника податку на додану вартість критеріям, установленим пунктом 200.19 статті 200 Кодексу (у разі подання податкової декларації та заяви про повернення суми бюджетного відшкодування, відображеної у такій декларації).

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Таким чином, оскільки розрахунок на відповідність критеріям, установленим пунктом 200.19 статті 200 Кодексу, здійснюється лише за умови декларування суми бюджетного відшкодування в рядку 23.1 податкової декларації з податку на додану вартість, форма якої затверджена наказом Міндоходів від 13.11.2013 №678, то платник податку вважається таким, що має позитивну податкову історію, не лише при декларуванні суми бюджетного відшкодування на поточний рахунок платника у банку у кожному із 36 попередніх послідовних місяців, а й за умови якщо він хоча б в одному чи в декількох із 36 попередніх послідовних місяців здійснює декларування інших показників декларації.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: