fbpx
Економіка

До уваги платників ПДВ! Ставка податку не змінилася!

  Ставка податку на додану вартість від бази оподаткування в 2014 році залишилась на рівні 20% та буде застосовуватись до кінця року.

 Дана норма передбачена в пункті 10 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України та застосування з 1 січня 2014 року ставки ПДВ на рівні 17%, перенесено на 1 січня 2015 року.

 Разом з тим, з 01.01.2014 року змінився порядок реєстрації платників податку на додану вартість та видачі свідоцтва платника ПДВ. Зазначені норми передбачені Законом України від 05 травня 2013 року № 441-VII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків» та Законом України № 443-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків».

 Законом України від 24 жовтня 2013 року № 657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» передбачено відміну свідоцтва про реєстрацію платників ПДВ та забезпечення права платників ПДВ отримати витяги із реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: