А. Яценюк мав доступ до переговорів “беркутівців” перед розгоном мітингу 30 листопада – А. Гриценко

А. Гриценко заявляє, що А. Яценюк мав доступ до переговорів "беркутівців" перед розгоном мітингу 30 листопада.

 Народний депутат Анатолій Гриценко ("Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина") заявляє про те, що голова фракції Арсеній Яценюк мав доступ до переговорів співробітників спецпідрозділу "Беркут" перед розгоном мітингу на підтримку євроінтеграції на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада 2013 року. Про це він сказав в ефірі Hromadske.tv, передає УНН.

 Зі слів депутата, один з офіцерів "Беркуту" передав йому радіозаписи переговорів у ніч із 29 на 30 (листопада), з 03:00 до 06:20, всіх спецпідрозділів. Після цього Гриценко зробив копії й передав їхньому генеральному прокурору Віктору Пшонці, який підтвердив їхню дійсність.

 Передачу переговорів Пшонці засудив Яценюк, тому що, з його слів, у такий спосіб опозиція втратилася доступу до переговорів спецпідрозлів.

 "Тому що до цього вони контролювали всі радіопереговори "Беркуту"… прослуховували й знали, куди "Беркут" переміщається. А тоді в мене питання, якщо Яценюк контролював ці переговори, то на тих плівках, які я передав, було чітко чутно, що з 03:00 готувалося це побоїще. Були названі вулиці й спецпідрозділи, хто куди йде… Чому не врятували тих дітей, яких побили. Чому негайно не приїхали?" – задається питанням політик.

Related Post

 У прокуратурі Гриценко вказав, що, за його інформацією, організаторами розгону мітингу були секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Клюєв і його заступник Володимир Сивкович. "Після цього мене запрошує Яценюк і (депутат від фракції ("Батьківщина") Микола) Мартиненко… вони мене переконували в іншому, що Клюєв і Сивкович не мають до цього стосунку. За їх версією, це був (голова Служби безпеки України) Олександр Якименко й сам (міністр внутрішніх справ Віталій) Захарченко. Це чисто закулісна гра деяких людей із владою", – вважає Гриценко.

 На питання журналіста про те, з ким Яценюк міг проводити сепаратні переговори, Гриценко відповів, що він має через Клюєва. "А як ви думаєте, питання Клюєва просто так поставлене? Ну, запросіть сюди Мартиненка, нехай покладе руку на детектор неправди, чи він проводив за цей час якісь переговори із Клюєвим", – сказав журналістам Гриценко.

Джерело: УНН

Leave a Comment