“Золотий м’яч” отримав португалець Кріштіану Роналду

  Сьогодні, 13 січня, в Цюріху було названо ім’я кращого футболіста світу за підсумками 2013 року. «Золотий м’яч» дістався португальському футболістові мадридського «Реала» Кріштіану Роналду. Нагадаємо, що на це звання претендували три футболісти: Роналду, Мессі та Рібері.

Також була названа символічна збірна світу, до якої увійшли: Мануель Нойєр ("Баварія"), Філіп Лам ("Баварія"), Серхіо Рамос ("Реал"), Тьяго Сілва ("ПСЖ"), Дані Алвес ("Барселона"), Андрес Іньєста ("Барселона"), Хаві ("Барселона"), Франк Рібері ("Баварія"), Кріштіану Роналду ("Реал"), Златан Ібрагімович ("ПСЖ"), Ліонель Мессі ("Барселона").

Премія ФІФА імені Ференца Пушкаша дісталася Златану Ібрагімовичу за гол у ворота збірної Англії. Кращою футболісткою року була названа Надін Ангерер.

Related Post

Відзначимо, що за 2013 рік Кріштіану Роналду забив 69 голів, віддавши 15 гольових передач, у той час як головний конкурент португальця Ліонель Мессі за рік забив 45 голів.

Нагадаємо, що чотири останні роки нагороду «Золотий м’яч» отримував аргентинець Ліонель Мессі. Додамо, що кілька разів поспіль кращими гравцями планети раніше називалися Йохан Кройф, Карл -Хайнц Румменігге, Кевін Кіган, Мішель Платіні та Марко Ван Бастен.

Щодо Кріштіану Роналду, то його називали лідером в майбутній церемонії. До слова, в 2008-му році португальський футболіст вже піднімав над головою «Золотий м’яч». На думку експертів, в 2013 році португалець награв на нагороду, продемонструвавши відмінний рівень гри, як в «Реалі» так і в національній збірній.

Leave a Comment