fbpx
Політика

Олександр Єфремов не вважає за можливе виконати вимоги, які висунула опозиція

У Партії регіонів вважають, що вимоги опозиції спрямовані на розвал української держави.

Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов не вважає за можливе виконати вимоги, які висунула опозиція на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту в понеділок.

"З цих 4 пунктів я не розумію, як можна щось обговорювати і які вимоги можна виконувати. І мені здається, що наші колеги свідомо чи несвідомо, але роблять все можливе для розвалу нашої держави", – заявив він на засіданні погоджувальної ради в понеділок у Києві.

Говорячи про вимогу відправити у відставку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та розформувати спецпідрозділ "Беркут", О. Єфремов зазначив: "З думкою людини, яка вважає, що розвалити систему управління правоохоронних органів держави – ​​це сьогодні прерогатива його роботи, наша фракція ніяк погодитися з цим не може".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, лідер фракції Партії регіонів підкреслив, що для того, щоб створити тимчасову слідчу комісію, про яку говорила опозиція, необхідно, щоб парламент працював, і народні депутати регулярно працювали в законодавчому органі.

Водночас О. Єфремов не вважає за необхідне запрошувати генерального прокурора Віктора Пшонку з доповіддю до парламенту. Він зазначив, що лідери опозиції вимагають, "щоб відзвітував генеральний прокурор щодо документу, який вони самі проголосували в парламенті і проголосували свідомо, не даючи прокурору ніякої можливості працювати за цим документом".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як повідомлялося, лідери опозиційних фракцій парламенту на засіданні погоджувальної ради в понеділок заявили про вимоги відставки голови МВС В.Захарченка, уряду Миколи Азарова, створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів побиття мирних громадян на акціях протесту, а також наполягають, щоб генпрокурор В. Пшонка відзвітував перед Верховною Радою у вівторок.

"Якщо Верховна Рада України не виконає ці вимоги, то Верховна Рада в звичайному режимі працювати не буде", – заявив лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко.

Після цього лідери опозиційних фракцій покинули засідання погоджувальної ради.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: