Микола Азаров прогнозує, що ціна на російський газ для України в 2014 році буде стабільною

Глава уряду України Микола Азаров упевнений у стабільності ціни на імпортний газ з Росії для України в нинішньому році. «Мій прогноз щодо ціни на газ на 2014 рік такий: ціна на газ буде стабільною для України», – написав прем’єр-міністр на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, спілкуючись з користувачами в п’ятницю, 10 січня 2014 року.

Микола Азаров нагадав, що для промисловості України ціна на газ буде поетапно зменшуватися один раз на квартал, а пов’язана дана поетапність, насамперед, з тим, що минулого року Україна купувала дуже дорогий природний газ, закачувала його в сховища з тим, щоб пережити цю зиму, і зараз цей дорогий газ будуть змішувати з дешевим і в міру його реалізації ціна буде зменшуватися.

«Зараз наші регулятори перераховують тарифи, які пов’язані із зміною вартості газу, що входить до складу тарифу на гарячу воду, тепло і т.д. Там же, де подібні тарифи визначаються самостійно, як правило, це населені пункти та невеликі міста, то були дані відповідні рекомендації місцевим органам влади», – зазначив прем’єр-міністр України.

Related Post

А також Микола Азаров підкреслив важливість якнайшвидшого прийняття держбюджету на 2014 рік. «Дуже важливо зараз швидко прийняти державний бюджет і прийняти, відповідно, бюджети областей, міст, районів, щоб всю цю роботу закінчили в січні, з тим, щоб могли здійснюватися будівництва соціальних об’єктів, фінансуватися програми розвитку, і багато чого з того, що ми запланували на цей рік», – написав глава уряду.

Прем’єр закликав українську громадськість не реагувати на деструктивні заклики і звернув увагу на те, що зараз важливо набрати хороший економічний ритм. «Як почнеш рік, таким рік і буде. Яким складеться січень – від цього багато залежить і те, яким буде цей рік», – написав Азаров.

За матеріалами : korrespondent.net

Leave a Comment