fbpx
Спорт

Команду “Українські отамани” поповнили два легіонери з Узбекистану

Лави "Українських отаманів" поповнили два боксери Узбекистану.

  Команду “Українські отамани”, що виступає в четвертому сезоні Всесвітньої серії боксу, поповнили два легіонери з Узбекистану — Хасанбой Дусматов та Жасурбек Латіпов, передає УНН з посиланням на прес-службу ФБУ.

 Хасанбой Дусматов — представник вагової категорії 49 кілограмів. Торік він вийшов переможцем Всесвітньої універсіади в Казані, а на чемпіонаті світу в Алмати поступився господарю змагань і майбутньому чемпіону Біржану Жакіпову.

 Жасурбек Латіпов виступатиме у вазі до 52 кілограмів. Він — бронзовий призер Чемпіонату світу в Баку та володар срібної нагороди Чемпіонату світу-2013. Спортивний директор боксерського клубу “Українські отамани” Донатас Піскун зауважив, що під час минулого трансферного вікна у Всесвітній серії боксу команда вела роботу в двох напрямках — залучення до складу новоспечених чемпіонів України 2013 року та підсилення найбільш “проблемних” вагових категорій легіонерами, які здатні на рівних конкурувати з лідерами світового боксу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 “Вагові категорії 49 та 52 кг завжди вважалися проблемними для українських боксерів. На моїй пам’яті, лише декільком вітчизняним боксерам вдалося здобути світове визнання у найлегших категоріях, це такі боксери як: призери Олімпійських ігор Олег Кирюхін, Володимир Сидоренко та Данильченко Сергій, а також чемпіон Європи 2008 року Георгій Чигаєв”, — сказав Д. Піскун.

 Зазначимо, що у вазі 52 кілограми “Отамани” мають також чемпіона Азії Азата Усеналієва з Киргизстану, який вже дебютував за українську команду, та двох українських досвідчених боксерів — Дениса Шкарубо та Олександра Шепелюка. Таким чином склад “Отаманів” у цій ваговій категорії повністю укомплектовано.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 “Вже в найближчому матчі, який пройде 11 січня в Алжирі, за нашу команду дебютує боксер, якого ми хотіли побачити у дії ще з початку сезону — це Олександр Хижняк — юний боксер, призер Чемпіонату Європи серед молоді 2013 року та срібний призер Чемпіонату України в Івано-Франківську серед чоловіків. Хижняк — дуже перспективний хлопець, в якому багато хто бачить майбутню зірку світового боксу”, — резюмував Д. Піскун.

 Перед матчовою зустріччю “Українських отаманів” з “Алжирськими пустельними яструбами” становище в групі “А” ВСБ наступне:

 1. “Українські отамани” — 9 очок (3 матчі);

 2. “Італійський грім” — 5 (3);

 3. “Аргентинські кондори” — 4 (4);

 4. Збірна Німеччини — 3 (2);

 4. “Алжирські пустельні яструби” — 2 (3);

 5. “Американські нокаутери” — 1 (3).

 Джерело: УНН

Читайте також: