Дочку короля Іспанії звинуватили у відмиванні грошей

Іспанський суд пред’явив офіційні звинувачення дочці короля Хуана Карлоса I інфанті Христині. Зокрема, дочку іспанського короля звинуватили у податкових злочинах і незаконній легалізації грошей. Варто відзначити, що за дані злочини іспанським Кримінальним кодексом передбачається наступне покарання: до 6 років позбавлення волі і грошовий штраф. Такий штраф може в кілька разів перевищувати суму коштів, легалізованих незаконним шляхом. Про це повідомляє російське видання РИА Новости, посилаючись на інформацію іспанських ЗМІ.

 Стало відомо, що дочку іспанського короля звинувачують у махінаціях, які вона здійснювала за допомогою компанії Aizoon. За наявними даними, Христина є співвласницею даної компанії. Імовірно, саме на рахунки компанії Aizoon в інституті Noos перерахували понад 1 мільйона євро державних коштів. Варто відзначити, що в керівництво інституту Noos входив чоловік інфанти Іньякі Урдангарін. Зараз Іньякі Урдангарін разом зі своїм колишнім бізнес-партнером Дієго Торресом проходять у кримінальній справі про розкрадання 5,8 мільйона євро. На думку прокуратури, Іньякі Урдангарін і Дієго Торрес завищували ціни на послуги. Йдеться про послуги, які бізнесмени надавали для адміністрації одного з іспанських міст. Отримані кошти зловмисники перераховували на рахунки підконтрольних компаній. Представники обвинувачення закидають Іньякі Урдангарін і Дієго Торресу підроблення та шахрайство. Крім того, бізнесменів звинувачують у розкраданні державних коштів.

Related Post

Додамо, що справа молодшої дочки іспанського короля складається з 227 -ми сторінок. Перед судом 48 -річна дочка короля Іспанії повинна постати вже 8 березня 2014 року.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment