fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Рада Майдану вирішила бойкотувати телеканал Інтер

Рада Майдану вирішила бойкотувати телеканал Інтер – заява.

 Ми вдячні журналістам різноманітних видань – від районних газет до центральних телеканалів – за неупереджене та всебічне висвітлення подій на Євромайданах по всій країні. Разом з тим, ми з жалем і співчуттям до чесних журналістів спостерігаємо за стрімким згортанням принципів об’єктивності та свободи слова на одному з найбільших телеканалів Україні – Інтері, який усе більше стає схожим на рупор Януковича-Азарова УТ-1. Про це йдеться в заяві Ради ВО "Майдан", передає УНН з посиланням на прес-службу "Батьківщини".

 "Упродовж останніх тижнів редакційна політика цього каналу зазнала катастрофічних змін. Без будь-яких об’єктивних підстав тема Майдану зникла з новин, а якщо і подається, то настільки перекрученою, що не має нічого спільного з реальним станом справ. Враховуючи певні кадрові зміни, які передували появі цих тенденцій, ми змушені зробити висновок, що це спланована, свідома політика адміністрації президента, яка використовує телеканал Інтер в найгірших пропагандистських цілях, намагаючись створити враження, ніби в країні все спокійно, а мільйонів українських громадян, які протестують проти влади, просто не існує.

 З огляду на це ми закликаємо українців дати адекватну відповідь на намагання влади ошукати власний народ: проголосувати кнопкою на пульті. Ми пропонуємо українцям бойкотувати телеканал Інтер, не вмикаючи його взагалі. Що менше переглядів отримає телеканал, то меншими будуть його впливовість і прибутки", – йдеться в заяві.

 Рада Майдану також звернулася до рекламодавців з проханням "не розміщувати свою рекламу на телеканалі, який свідомо бреше і спотворює реальність".

 "Крім того, ми просимо лідерів трьох опозиційних фракцій, опозиційних депутатів та громадських діячів теж оголосити попереджувальний бойкот телеканалу Інтер на тиждень. Ми не повинні дати жодного коментаря, жодної новини цьому телеканалу, допоки його редакційна політика не буде відновлена і не повернеться до загальноприйнятих стандартів об’єктивності, неупередженості і правдивості.

 Разом з тим ми з повагою і вдячністю ставимося до тих журналістів Інтера, які попри спущену згори редакційну політику намагаються доносити глядачам правду", – резюмували в Раді Майдану.

 Джерело: УНН

Читайте також: