fbpx
Економіка

“Greenpeace” планує і надалі протестувати в Арктиці

"Greenpeace" надалі протестуватиме в Арктиці.

  Проекологічна організація “Greenpeace” не припинятиме своїх дій задля охорони Арктики. Як каже директор GreenpeacePolska Роберт Циґлінський, протести проти паливних гігантів — “Shell” та “Ґазпром” будуть продовжуватися, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

 “Ми не сподіваємося того, що у зв’язку із ситуацією „арктичної тридцятки“ в Росії, Ґрінпіс відмовиться від своєї 40-річної традиції проведення креативних акцій-протестів. У 2014 році протести, безперечно, будуть продовжуватися. Де, коли і як — все залежить від стратегії, яку буде прийнято. Тепер ми зосереджуємося на тому, що відбувається на політичному полі в контексті Арктики. Чекаємо на початок розмов про те, як охороняти Арктику і на міжнародне порозуміння в справі охорони Арктики”, повідомив Роберт Циґлінський.

 Мета екологів — створити на території Арктики природний заповідник, на якому була би заборонена комерційна діяльність, зокрема, видобуток ресурсів та промислове рибальство.

 Як повідомляв УНН, 29 грудня із Росії виїхав останній із 26 активістів міжнародної екологічної організації “Ґрінпіс”, яких затримали в цій країні й які не є російськими громадянами. Решта ґрінпісівців-іноземців виїхали з Росії попередніми днями після того, як із них зняли звинувачення за оголошеною напередодні амністією.

 Загалом у Росії затримували 30 осіб — активістів “Ґрінпісу”, членів команди їхнього судна “Арктик Санрайз”, а також двох журналістів, фотографа і відеооператора, громадян 18 країн, серед них і українця; їх звинувачували спершу в піратстві, а потім у хуліганстві.

 Нагадаємо, судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як понад три місяці тому ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.

 Джерело: УНН

Читайте також: