fbpx
Політика

ДПтСУ в січні вирішить, чи полегшити умови для Тимошенко

Заява екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко про полегшення умов відбування покарання планується розглянути на черговому засіданні спостережної комісії. Варто відзначити, що спостережна комісія збереться в січні цього року. Про це українським ЗМІ повідомили представники Державної пенітенціарної служби.

«Матеріали щодо засудженої Юлії Тимошенко в даний момент знаходиться у адміністрації Качанівської виправної колонії (№ 54). Ці матеріали будуть розглянуті відповідно до вимог українського законодавства під час чергового засідання спостережної комісії в січні нинішнього року», – заявили в Державній пенітенціарній службі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Таким чином в ДПтСУ прокоментували прохання екс -прем’єр-міністра України про переведення до дільниці соціальної реабілітації.

Раніше повідомлялося, що екс-прем’єр-міністр України Тимошенко направила свою заяву керівництву Качанівської колонії, в якій попросила полегшити їй умови відбування покарання. Причиною для полегшення умов Юлія Тимошенко назвала завершення третини терміну покарання, на який екс-прем’єр раніше була засуджена. Про це в п’ятницю, 3 січня, стало відомо від адвоката екс-прем’єр-міністра Сергія Власенка.

«Оскільки Юлія Тимошенко вже відбула третину свого покарання, то вона має право на полегшення режиму перебування. У тому числі, вона має право отримати можливість вільного виходу в Харків», – підкреслив Сергій Власенко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Після цього адвокат запевнив, що в адміністрації Качанівської колонії «не мають права» відмовити Юлії Тимошенко у задоволенні вказаної заяви.

Незважаючи на це, захисники екс-прем’єра побоюються, що в суботу, 4 січня, тюремники планують відмовити Юлії Тимошенко у задоволенні поданої заяви. Такі дії тюремників, впевнений Власенко, можна буде вважати порушенням українського законодавства.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: