Користувачі подали до суду на соцмережу Facebook

Користувачі з Північної Каліфорнії подали до суду позов на соціальну мережу Facebook, в якому звинуватили її в зборі особистих даних і подальшій передачі їх третім особам з корисливою метою. Як стверджується в позові, провайдери сканують листування користувачів і відстежують посилання, які найчастіше використовуються.

 Позивачі розраховують, що незабаром позов отримає статус колективного запиту, що дозволить виграти судову тяжбу і, можливо, отримати чималу компенсацію за завдану моральну та матеріальну шкоду.

Related Post

 А поки Facebook звинувачують у створенні помилкового враження про те, що в особистому листуванні гарантується конфіденційність. Насправді ж, за словами позивачів, посилання, що пересилаються в повідомленнях, нічим не відрізняються від публічних електронних записів, а електронний гігант використовує механізм сканування даних громадян в маркетингових цілях, тим самим отримуючи додатковий прибуток.

 Тим часом Джекі Руні, офіційний представник Facebook, публічно відкинула скаргу користувачів як таку, що не має жодних підстав.

 За матеріалами: russian.rt.com

Leave a Comment