fbpx
Новини світу

Китайська державна газета розповіла подробиці про страту дядька Кім Чен Ина

Державна газета Китаю Wen Wei Po оприлюднила статтю з докладним описом страти дядька лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Як повідомляє 3 січня 2014 року The Independent, китайські представники ЗМІ відзначають, що Чан Сон Тхека живцем згодували собакам.

За інформацією Wen Wei Po, дядю лідера КНДР і ще 5 обвинувачених у тій же справі роздягли і віддали на поживу 120 псам, яких до цього 3 дні не годували. Китайське державне видання стверджує, що процес страти зайняв приблизно годину і відбувався на очах у сотень чиновників КНДР.

При цьому офіційного підтвердження даної інформації з боку Північної Кореї або незалежних джерел не надходило. Деякі видання не виключають, що за публікацією даного матеріалу стоїть офіційний Пекін, який незадоволений новим курсом північнокорейської влади і намагається у зв’язку з цим виставити недавніх партнерів в невигідному світлі і ще більше ускладнити відносини Пхеньяна із західними державами.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також, в правдивості викладених у статті відомостей засумнівалися окремі правозахисники. Згідно з їх думку, такі методи надто жорстокі навіть для режиму в КНДР.

Раніше в ЗМІ фігурували відомості, згідно з якими Чан Сон Тхек і його соратники 12 грудня 2013 року були розстріляні в будівлі Міністерства державної безпеки в північнокорейській столиці, причому деякі джерела заявляли, що для цього використовували зенітні кулемети, а за стратою спостерігали кілька високопоставлених чиновників Трудової партії. Втім, дана версія офіційного підтвердження також не отримала.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Відзначимо, сам лідер Північної Кореї згадав страту свого дядька в новорічному зверненні до народу. Кім Чен Ин зазначив на цей рахунок, що Трудова партія повинна бути очищена від фракціонерів, які руйнують її єдність. За словами лідера КНДР, страта його дядька допомогла згуртувати націю.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: