fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан – 2013. Мітингувальники готують банківську кризу в Україні?

Учасники Євромайдану паралельно з нинішнім всеукраїнським страйком готують «банківську акцію». Зокрема, активісти хочуть, щоб українські громадяни одночасно зняли гроші зі своїх рахунків в банках. Про це стало відомо від Олександра Данилюка, координатора громадянського руху «Спільна справа».

«Паралельно зі всеукраїнським страйком підготовляється кампанія з одночасного зняття громадянами коштів з банківських рахунків. Які будуть пропозиції?», – повідомив Олександр Данилюк. Про це опозиціонер повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Втім, Олександр Данилюк так і не уточнив, скільки конкретно українців збираються взяти участь у цій акції. Крім того, залишається невідомим і те, які саме банки будуть зачеплені.

Додамо, що одночасне зняття коштів з особистих рахунків може стати причиною нестачі готівки в банку. Все це може призвести до кризової ситуації.

Нагадаємо, що 30 грудня 2013 представники «Батьківщини» оприлюднили план дій щодо притягнення до відповідальності всіх осіб, які є винними в розгоні Євромайдана. Крім того, в плані йдеться і про звільнення політв’язнів, відновлення парламентсько-президентської республіки в Україні та підготовку до президентських виборів.

Примітно, що з 9 січня 2014 українські активісти почнуть безстрокове блокування будівлі адміністрації президента.

Раніше в опозиції розповіли, що мають намір оголосити всеукраїнський страйк. Це планується зробити після закінчення новорічних і різдвяних свят.

«Ми оголошуємо страйк після свят. Ми всі повинні сказати, що працювати з цим урядом ми не будемо», – заявив Віталій Кличко під час народного віче «Солідарність проти терору».

За матеріалами: facebook.com, zn.ua

Читайте також: