fbpx
Політика

Вадим Колесніченко вважає факельні процесії на честь Бандери “тривожними тенденціями”

У ПР вважають факельні процесії на честь Бандери "тривожними тенденціями".

 Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що на Євромайдані відбувається зростання ксенофобських настроїв та впровадження неонацистських ідей, особливо в контексті факельних процесій із нагоди річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ПР.

 “Події, які відбулися увечері 1 січня в Києві і декількох містах України (факельні процесії імені С. Бандери), — це тривожні тенденції, виклик усьому українському суспільству і кожному громадянину нашої держави. Ми починаємо розуміти, що євромайдан маргіналізується. На ньому, на жаль, починають домінувати ксенофобські настрої, печерний націоналізм та елементи нацизму”, — наголосив депутат.

 На думку політика, подібна хода не місце в Україні, “це прообраз фашистської диктатури, і все, що відбувається в останні тижні в країні, показує, що представники опозиції об’єдналися у фашистській ідеології, у нетерпимості та бажанні знищити країну і майбутнє нашої держави”.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Він також висловив стурбованість тим, що смолоскипна процесія, організована ВО “Свобода”, отримала підтримку з боку учасників майдану, а також і народних депутатів від “Батьківщини”.

 “Смолоскипна процесія привернуло багатьох активістів євромайдану, що починає лякати. Це вже не демократія, це справді небезпечно для нашої держави, тому що гасла, які там звучали, неприйнятні у XXI столітті для культурних людей. Це заклики до міжнаціональної ворожнечі, протистояння, і найстрашніше, що євромайдан виявився співучасником… І що найбільш характерне — попереду виступали народні депутати від “Батьківщини”, — наголосив Вадим Колесніченко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 На його переконання, небезпека для української держави становить “радикалізація, фашизація політичної опозиції”. Парламентарій також висловив думку, що у хвилини такої небезпеки для нашої країни не лише влада, а й кожен громадянин держави “повинен зрозуміти, що він особисто зробить, щоб зупинити фашизацію нашої держави, зростання неонацистських гасел та ідеології, зупинити цю коричневу чуму”.

 За словами політика, ПР категорично засуджує нацистський шабаш у центрі столиці і “закликає лідерів опозиції дати оцінку цим діям свободівців та “Батьківщини”. “Нацизму не місце на українській землі”, — наголосив Вадим Колесніченко. Депутат додав, що прихильники неонацизму “будуть зупинені, а ті, хто вдавався, вдається і буде надалі намагатиметься вдатися до насильства для реалізації неонацистських планів, будуть покарані у встановленому законом порядку”.

 Джерело: УНН

Читайте також: