fbpx
Політика

Україна буде цього року головуватиме в СНД

З першого січня нового року головування в СНД перейшло від Мінська до Києва, і настала черга України виконувати належні голові функції. З цього приводу президент України Віктор Янукович заявив, що в період свого головування в СНД Київ докладе всіх зусиль для того, щоб забезпечити поступальний розвиток Співдружності та зміцнення взаємовигідного співробітництва, що відповідає національним інтересам кожної держави.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 "Зокрема, пріоритетом нашого головування в СНД стане підготовка до підписання угод про транзит трубопровідним транспортом, торгівлю послугами, протоколу про поетапне скасування експортних мит", – зазначив Віктор Янукович в ході шостого засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві.

Український президент зазначив, що особливу увагу в якості країни-голови Україна планує приділити культурно-гуманітарному співробітництву, подальшому розвитку Співдружності як універсального майданчика для міжкультурного діалогу та гуманітарної взаємодії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Зокрема, буде проведено Київський міжнародний туристичний форум, а також засідання Ради з туризму СНД. А в жовтні року, що наступив Віктор Янукович запропонував провести в Києві засідання Ради глав держав-учасниць СНД, приурочивши його до святкування 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: