fbpx
Суспільство

Новий рік-2014. У Києві заплановано близько 1000 тематичних заходів, – КМДА

У всіх муніципальних культурних закладах та районах Києва під час новорічних і різдвяних свят пройде понад 1000 тематичних заходів. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Представники департаменту культури КМДА розповіли про те, що до святкової програми в Києві в 2014 році додали різноманітні художні та культурно-масові акції. Крім того, в столиці пройдуть різні спортивні заходи з урахуванням різних вікових категорій і смаків всіх киян і гостей столиці.

Зокрема, різноманітні майстер-класи, святкові акції та виставки проведуть бібліотеки і музеї столиці. У деяких столичних кінотеатрах вже приготували конкурси, розважально-ігрові програми і ранки, на яких показуватимуть мультфільми. У київських театрах для підлітків і дітей під час зимових свят зіграють понад 220 вистав. Крім того, на початку січня пройдуть різні змістовні вистави за участю відомих письменників-казкарів, лялькові програми, вистави класичного жанру і мюзикли.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті дрогобичанина Івана Шукліна

У зимову святкову пору всі кияни та гості міста зможуть відвідати різні новорічно-різдвяні селища. Приміром, під аркою Дружби народів у столиці вже повним ходом функціонує проект «Арка подарунків». У КМДА повідомили, що перед Різдвом під аркою Дружби народів відбудуться традиційні обрядові дійства.

Варто відзначити, що 10 і 11 січня в київському Легкоатлетичному манежі (вулиця П. Тичини, 18 ) пройдуть Всеукраїнські змагання з легкої атлетики під назвою «Різдвяні старти».

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

Після цього, 19 січня, Київ прийме Свято Хрещення. Освячення води за відповідними канонами пройде на Оболонській набережній і в «Гідропарку».

За матеріалами: kievcity.gov.ua

Читайте також: