fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Теракт у Волгограді. Ймовірно, вибух на вокзалі влаштувала терористка-смертниця, – НАК

У національному антитерористичному комітеті Росії припускають, що вибуховий пристрій на вокзалі у Волгограді активувала терористка -смертниця.

«У неділю о 12:45 за місцевим часом у Волгограді на залізничному вокзалі через спрацювання невстановленого вибухового пристрою стався потужний вибух, який спричинив за собою людські жертви. Імовірно, цей вибух здійснила терористка -смертниця», – стало відомо з повідомлення національного антитерористичного комітету.

Керівник оперативного штабу НАК РФ вже віддав вказівку, щоб до місця події були направлені кошти і сили підрозділів Федеральної служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ та співробітники МНС.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

У повідомленні НАК сказано, що оперативний штаб в даний момент координує діяльність органів безпеки, служб швидкого реагування і сил правопорядку, щоб не допустити можливі повторні вибухи. Крім того, оперативний штаб займається організацією комплексу оперативно-розшукових та адміністративно-режимних заходів.

Стало відомо, що до теперішнього часу постраждалі з вокзалу у Волгограді були доставлені в місцеві медичні установи. Фахівці надають постраждалим необхідну медичну допомогу.

В даний момент на місці події працюють вибухотехніки з ФСБ. Також на вокзалі у Волгограді почала роботу і оперативно-слідча група.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

За попередньою інформацією, в результаті вибуху на вокзалі у Волгограді загинуло 18 осіб. Понад 40 людей були поранені. Про це повідомили в уряді Волгоградської області. Раніше повідомлялося, що в результаті вибуху загинуло не менше 13 осіб.

Свої джерела в силових структурах повідомили про те, що вибух на вокзалі прогримів між турнікетом і вхідними дверима на 1-му поверсі.

За матеріалами: РИА Новости, Інтерфакс-Україна

Читайте також: