fbpx
Політика

Аронець назвав дивною заяву Луценка визнати права російськомовних українців

 Представник партії «Свобода» Олександр Аронець назвав дивною заяву екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який вчора, 28 грудня, сказав, що для перемоги Майдану необхідно визнати права російськомовних українців.

«У мене питання до моїх російськомовних друзів. Вас хтось коли-небудь гнобив? Коли-небудь хтось забороняв спілкуватися російською? Що це взагалі за постановка питання Луценком?», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, ця проблема взагалі не стояла на Майдані і виглядає, як поштучне розхитування ситуації і спроба заробити політичні дивіденди.

Як зазначив Олександр Аронець, є державна мова, якою варто користуватися у державних установах, але також є і мови етнічних меншин, серед яких і російська.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«Але не тільки російська! Є кримськотатарська, польська, болгарська, румунська і сотні інших. Всі ці меншини рівні в правах, не може бути якась меншість краща за інших, так само я не чув, щоб хтось гнобив в правах російськомовну меншину, на відміну від інших меншин, які дійсно обмежують», – підсумував Аронець.

Читайте також: