fbpx
Економіка

Корчинський: Майдан – це гангрена режиму Януковича

Громадський український активіст Дмитро Корчинський повідомив, що 1 грудня 2013 року протестувальникам не вдалося «швидко і красиво вбити режим». Незважаючи на це, як стверджує Корчинський, в подряпину, яку « отримав » режим в той день, потрапила небезпечна інфекція.

«Ті наші брати і сестри, які впадають у відчай через безсилля нинішнього Майдану, повинні повеселеть і помітити наступне: нам не вдалося 1 грудня швидко і красиво вбити режим, однак в подряпину, яку він отримав, потрапила небезпечна інфекція», – заявив Дмитро Корчинський.

На думку активіста, нинішній Майдан є гангреною режиму. Саме тому, підкреслив Корчинський, Майдан так і не проходить.

«Прикро тільки, що ми переможемо в результаті не як герої, але, як мікроби», – додав активіст.

Корчинський упевнений, що нинішній режим ще деякий час буде здаватися сильним. Незважаючи на це, він розвалиться за один день.

Нагадаємо, що 1 грудня 2013 року в Києві пройшло багатотисячне народне віче. Учасники народного віче пройшлися ходою від пам’ятника Тарасу Шевченку до Майдану Незалежності. В результаті цього відбулося захоплення Будинку профспілок та будівлі КМДА. Також 1 грудня 2013 року відбулися жорсткі сутички на вулиці Банковій, біля будівлі адміністрації президента. З одного боку виступили представники правоохоронних органів, а з іншого – радикально налаштовані протестувальники, які мали намір прорватися до адміністративної будівлі. У результати зіткнень було травмовано, за різними підрахунками, кілька сотень мітингувальників і понад 40 журналістів.

Після цього в прокуратурі Києва почали перевірку інформації про причетність Дмитра Корчинського, голови організації «Братство», до «грудневого штурму» на Банковій. Незабаром в прокуратурі повідомили, що Дмитро Корчинський був оголошений в розшук.

За матеріалами: УНН

Читайте також: