fbpx
Новини Євромайдана

Депутат від “УДАРу”: “На Майдані – нормальне життя, і нехай міліція не вигадує брехню”

Нардепи вимагають від ДАІ припинити блокувати транспорт, що везе на Майдан продукти.

  Народні депутати від “УДАРу” вимагають, щоб ДАІ припинило блокувати транспорт, що везе на Майдан продукти харчування, дрова та інші, необхідні для життєдіяльності наметового містечка речі. Про це заявив на брифінгу у Штабі національного спротиву нардеп від “УДАРу” Микола Паламарчук, передає УНН.

 Нардеп зазначив, що звернувся з відповідною вимогою до керівництва МВС. “Ми вимагаємо від тих, хто має контролювати дотримання правопорядку, самим не порушувати закон. Бо жоден закон не дозволяє патрульним службам блокувати машини, що везуть речі на Майдан”, — наголосив Паламарчук.

 Він розповів, що опозиція фіксує всі випадки подібних порушень і вимагатиме відповідальності по ним. “Мета влади — ускладнити життєдіяльність Майдану. Тому навіть машини для вивозу сміття не пускають. Ми попередили ДАІ, якщо міліція створюватиме Майдану проблеми з вивозом сміття — доведется вивезти його до відділків”, — сказав він.

 Також Паламарчук розкритикував спроби правоохоронних органів розповсюджувати недостовірну і брехливу інформацію про жителів наметового містечка. Він наголосив, що всі подібні заяви міліції — відверта провокація. “Якщо хтось в міліції стверджує, що патрулює Майдан і потім пише брехливі рапорти — то це є порушенням закону і провокацією”- наголосив він.

 Щоб уникнути провокацій з боку правоохоронних органів, представники яких начебто збираються забезпечувати громадський порядок у центрі Києва під час новорічних свят, активісти Майдану домовилися про спільне патрулювання працівників міліції з загонами самооборони наметового містечка. “На Майдані — нормальне життя і нехай міліція не вигадує брехню, а переконається в цьому в компанії наших активістів, аби уникнути дезінформації”, — наголосив “ударівець”.

 Він також повідомив, що з 28 грудня органи внутрішніх справ, зокрема працівники підрозділів ДАІ, мають розблокувати під’їзди до Майдану для комунальних служб (для вивозу сміття), а також для доставки продуктів та дров. Генерал-лейтенант міліції у відставці Паламарчук наголосив на необхідності об’єктивної роботи МВС України щодо розкриття злочинів, без політизації та підтасовки фактів.

 Джерело: УНН

Читайте також: