fbpx
Спорт

Євген Плющенко не виступатиме на чемпіонаті Європи з фігурного катання

У п’ятницю стало відомо, що за підсумками засідання виконкому Федерації фігурного катання на ковзанах Росії /ФФККР/ був визначений остаточний склад збірної країни на чемпіонат Європи, який проходитиме з 13 до 19 січня 2014 року в столиці Угорщини Будапешті.

Незважаючи на те, що раніше тренерська рада включила олімпійського чемпіона Євгенія Плющенка до складу збірної, виконком ФФККР не затвердив його кандидатуру і тепер в чоловічому катанні виступатимуть Максим Ковтун, Сергій Воронов і Костянтин Меньшов.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

У жіночому катанні Росію представлятимуть – Аделіна Сотникова, Юлія Ліпницька та Олена Леонова. У парному катанні – Ксенія Столбова/Федір Климов, Віра Базарова/Юрій Ларіонов, а також Тетяна Волосожар/Максим Траньков, а в танцях – Олена Ільїних/Нікіта Кацалапов, Вікторія Синицина/Руслан Жіганшін та Катерина Рязанова/Ілля Ткаченко.

Після закінчення чемпіонату Європи керівництво ФФККР визначить олімпійську команду на Ігри в Сочі. Як уже не раз заявляло керівництво федерації, основний принцип відбору, спортивний, тобто остаточний вибір буде залежати від результату, який покажуть спортсмени на турнірі в Будапешті.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

На Олімпіаді в Сочі у команди Росії по три ліцензії в парному катанні і танцях, дві – в жіночому одиночному катанні і одна – в чоловічому катанні.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: