fbpx
Право

Музику “ВКонтакте” можуть прибрати за рішенням суду

Відразу ж після новорічних свят з соцмережі "ВКонтакте" можуть прибрати музику. Стало відомо, що Sony, EMI, Warner і інші правовласники підготували позови до найбільшої російської соціальної мережі і планують подати їх до суду.

"Цього року ми випробували всі цивілізовані способи впливу на державу, суспільство та інтернет-індустрію. Наступного року ми будемо набагато агресивнішими і нахабнішими. Ми вже чотири роки намагаємося нормалізувати ситуацію і хоч якось вивести піратство за рамки закону", – заявив глава Національної федерації музичної індустрії Леонід Агронов.

Члени НФМІ прийняли рішення подати позови до арбітражного суду Санкт-Петербурга. У підсумку з соціальної мережі "ВКонтакте" "можуть зникнуть більше шести тисяч музичних творів".

У федерацію входять такі компанії, як Sony Music, що володіє правами на Modern Talking, Boney M, AC/DC, Beyonce та ін, Universal Music – 50 Cent, ABBA, Eminem, Jay- Z та ін, Warner Music – Мадонна, Skrillex, Linkin Park, Metallica та ін, EMI – Pink Floyd, Sex Pistols, Scorpions та ін, Gala Records – Бьянка, МакSим та ін, Navigator Records – "Сплін", ДДТ, "Звери", Земфіра та ін.

Леонід Агронов додав, що позови також подадуть кілька правовласників, що не входять в НФМІ, зокрема "Студія Союз" і "Нікітін Медіа Діджитал Контент".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: