fbpx
Без категорії

Євген Плющенко може позбутися шансу виступати на зимовій Олімпіаді в Сочі

Олімпійські перспективи Є. Плющенка залишаються невизначеними.

  Після того, як один з найпопулярніших і найтитулованіших з діючих фігуристів світу Євген Плющенко не зміг виграти чемпіонат Росії, ситуація довкола перспектив його участі в зимовій Олімпіаді в Сочі залишається вкрай невизначеною, повідомляє УНН з посиланням на BBC.

 Чемпіонат був етапом олімпійського відбору російських фігуристів, і, зайнявши друге місце після 18-річного Максима Ковтуна, Є. Плющенко позбувся шансу виступати в Сочі, адже пряме попадання на Ігри забезпечує перемога в національному чемпіонаті та подальший успішний виступ на чемпіонаті Європи.

 Однак Плющенко, який вперше не виграв чемпіонат Росії, заявив, що має намір поборотися за місце в олімпійській збірній Росії в командних змаганнях. Цей вид змагання вперше буде представлений в програмі Олімпійських ігор.

 “Потрібно спокійно і правильно підготуватися до Олімпіади. Думаю, що виберу наступним стартом командний олімпійський турнір, а молодому і перспективному спортсмену віддам право виступати на Іграх в індивідуальних змаганнях”, — сказав Плющенко після чемпіонату Росії.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 Тим часом, згідно з регламентом, навіть виступ в командному олімпійському турнірі поки що є для Євгена Плющенка досить примарним, оскільки у ньому може брати участь тільки одиночник, заявлений від країни в рамках індивідуальних змагань.

 “Хто в яких змаганнях виступатиме — це вирішуватиме міністерство спорту і федерація фігурного катання Росії. Добре, що у нас є два таких сильних і талановитих спортсмени. Треба мати на увазі, що трапляються ще й травми, так що в голові завжди треба тримати кілька варіантів. Хто, коли і як буде виступати — вирішиться пізніше”, — сказав тренер Плющенка Олексій Мішин.

 Остаточний склад олімпійської збірної Росії з фігурного катання має бути затверджений за підсумками чемпіонату Європи, що пройде 15-19 січня в Будапешті. Однак про відмову виступати на ньому спочатку заявив сам Плющенко, а сьогодні рішення про виключення його зі складу збірної, яка поїде до угорської столиці, прийняв виконком Федерації фігурного катання Росії.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 Російські спортивні чиновники обіцяють , що ситуація з участю Плющенка в сочинській Олімпіаді проясниться незабаром. З одного боку ім’я Плющенка — один зі своєрідних спортивних брендів Росії, з іншого боку, зважаючи на нинішню спортивну форму Євгена, господарі Олімпіади ризикують програти цей вид спорту, у якому вони ще з радянських часів вважалися законодавцями мод.

 Євген Плющенко виграв золоту медаль Олімпійських ігор в 2006 році в Турині, а також ставав срібним призером Олімпіад в 2002 році в Солт-Лейк Сіті і в 2010-му у Ванкувері.

 Джерело: УНН

Читайте також: