fbpx
Кінотеатри

Картина “12 років рабства” має найбільший шанс на головний “Оскар”

Найбільший шанс на головний "Оскар" має драма "12 років рабства" – зарубіжні ЗМІ.

  Найбільший шанс на головний "Оскар" має драма "12 років рабства". Такими прогнозами поділилися кіноексперти, передає УНН із посиланням на зарубіжну пресу.

 Закордонні мас-медіа повідомляють, що вже визначені майбутні лауреати "Оскара". На думку іноземних кіноекспертів, найбільший шанс на головний "Оскар" має драма "12 років рабства". Успіх фільму Стіва МакКвіна оцінюється як 7 до 1. У першій трійці ймовірних переможців також картини "Афера по-американськи" та хіт "Гравітація".

 "Хоча режисерська робота краща в "Гравітації". Лідером акторської категорії є Чіветель Еджіофор ("12 років рабства"). З ним боротимуться за першість Меттью МакКонахі ( "Даласький клуб покупців") і Роберт Редфорд ("Надія не згасне"). Кращою актрисою року, за прогнозами, назвуть Кейт Бланшетт ("Жасмин"). Також серед головних претенденток Джуді Денч ("Филомена") і Сандра Буллок ("Гравітація"). На думку експертів, претенденти на "другорядна" акторську роль – Джаред Лето і Люпіта Ніонго", – сказано в повідомленні.

 Довідка УНН: "12 років рабства" (англ. 12 Years a Slave) — американсько-британська історично-біографічна драма режисера Стіва Макквіна, що вийшла в 2013 році. У головних ролях Чіветель Еджифор, Майкл Фассбендер, Бенедикт Камбербетч. Стрічку знято на основі однойменного роману Соломона Нортапа. Сценарист – Джон Рідлі. Вперше фільм продемонстрували 30 серпня 2013 року у США на кінофестивалі у Теллурайді. В українському кінопрокаті прем’єра фільму відбулася 12 грудня 2013 року.

 Джерело: УНН

Читайте також: