fbpx
Економіка

У 2013 році вдалося зменшити розрив між пенсіями народних депутатів і пенсіями звичайних людей – Н. Королевська

Цього року пенсії нардепів скоротилися до 9 490 грн – Мінсоцполітики.

  У поточному році вдалося зменшити розрив між пенсіями народних депутатів та пенсіями звичайних людей за рахунок зниження пільгових депутатських пенсій до 9 490 гривень. Про це під час селекторної наради повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає кореспондент УНН.

 Н. Королевська відзначила, що у поточному році вдалося зменшити розрив між пенсіями народних депутатів та пенсіями звичайних людей.

 “Через складну економічну ситуацію ми зменшили цей розрив не за рахунок кардинального росту пенсій людей,а за рахунок кардинального зменшення пенсій народних депутатів”, – зазначила міністр.

 Вона також нагадала, що раніше пенсія народного депутата становила 16 121 грн та зауважила, що цього року вона знизилась до 9 490 грн.

 “У порівнянні з іншими пенсіями, це теж більше, ніж належить, але це норма закону, яку ми з вами виконали. Сподіваюсь, що на наступний рік ми зможемо зменшити цей розрив і за рахунок зростання пенсій наших людей, які працюють, та за рахунок звернення до народних депутатів, щоб вони прийняли закон про звільнення їх від надмірних пільг, які у них є, зокрема і таких величезних пенсій”, – зазначила Н. Королевська.

 Нагадаємо, нещодавно міністр соціальної політики Наталя Королевська запевнила, що бюджет-2014 передбачає збільшення соціальних виплат.

 Джерело: УНН

Читайте також: