fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Побиття Т. Чорновіл. Важливо розслідувати провадження щодо побиття журналістки в умовах максимальної відкритості – В. Пшонка

До вечора ми чекаємо перших результатів розслідування про побиття Т. Чорновіл – В. Пшонка.

  Надзвичайно важливо розслідувати провадження щодо побиття журналістки в умовах максимальної відкритості. Про це генеральний прокурор України Віктор Пшонка зазначив під час підсумкової колегії Генеральної прокуратури України, передає УНН.

 За його словами, сьогодні вранці було створено слідчо-оперативну групу для розслідування побиття Тетяни Чорновіл.

 "Керівником групи процесуальних керівників я призначив свого заступника Романа Андрєєва. Проведення самого розслідування Генеральною прокуратурою доручено Головному слідчому управлінню Міністерства внутрішніх справ", – сказав він.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

 Віктор Пшонка зазначив, що сьогодні зранку на місці події проводиться повторний огляд, працюють криміналісти.

 "І вже до вечора ми чекаємо перших результатів", – уточнив генеральний прокурор.

 Крім того, Віктор Пшонка поінформував про те, що слідчі вже звернулися до всіх можливих очевидців цієї події, а також до організацій, які знаходяться неподалік місця злочину з проханням надати відеоматеріали з камер спостереження.

 "Сьогодні надзвичайно важливо в умовах максимальної відкритості розслідувати цю справу. Слідство ретельно вивчить всі можливі версії злочину. На теперішній час ми маємо таких версій декілька", – зазначив він.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 Насамкінець, генеральний прокурор звернувся до присутніх на колегії прокурорів обласного рівня.

 "Всі події, пов’язані з діяльністю журналістів, перешкоджанням їх законній професійній діяльності – ви зобов’язані брати під особистий контроль в регіоні", – підсумував Віктор Пшонка.

 Як повідомлялося, міліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновіл. Інформація внесена до ЄРДР за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб).

 Джерело: УНН

Читайте також: