fbpx
Політика

Сергія Власенка хочуть посадити за ґрати в період зимових свят – Яценюк

С. Власенка хочуть посадити за ґрати на свята – А. Яценюк.

  Екс-нардепа та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка хочуть посадити за ґрати в період зимових свят. Відповідну заяву зробив голова політради "Батьківщини" Арсеній Яценюк на брифінгу, передає кореспондент УНН.

 "Вони хочуть посадити С. Власенка. якщо справу Ю. Тимошенко розглядав тільки один суддя Р. Кіреєв, то для С. Власенка вони прийняли рішення взяти трьох суддів, щоб легалізувати цю посадку. Вони це хочуть зробити на свята", – заявив А. Яценюк.

 За словами політика, посадивши С. Власенка, влада хоче позбавити захисту Ю. Тимошенко.

 "Вони хочуть таким чином позбавити Ю. Тимошенко захисту і продемонструвати всім, що у них є справедливий суд, який саджає за надуманими обставинами по справі, якій вже 5 років і яку розслідує ціла ГПУ.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Ми застерігаємо суддів від незаконного рішення, від тиску, який вони отримують з адміністрації президента і закликаємо їх проявити мудрість і проявити єдиний принцип – верховенства права", – наголосив А. Яценюк.

 Нагадаємо, на початку листопада стало відомо що Сергій Власенко звинувачується у завданні тілесних ушкоджень своїй колишній дружині Наталії Окунській у 2008, 2010 та 2012 роках. Йому інкримінують скоєння злочину за ч. 1, ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і ч. 1 ст. 126 (побої та мордування) КК України. Так, 11 листопада Власенка викликали на допит до Генпрокуратури, де пред’явили обвинувачення у вчиненні злочину. Тоді ж Печерський райсуд Києва обрав Власенку запобіжний захід у вигляді застави у сумі майже 23 тисячі гривень.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Також, суд зобов’язав Власенка протягом двох місяців щопонеділка і щочетверга з 9:00 до 11:00 прибувати до Головного слідчого управління Генпрокуратури та відмічатися. Разом з тим, суд зобов’язав Власенка з метою запобігання ухилення від співпраці зі слідством здати слідчому Генпрокуратури на зберігання свій закордонний паспорт та інші документи, які можуть надати йому можливість виїзду за кордон.

 Водночас судом Власенку заборонено залишати територію Києва, за винятком виїзду до Харкова, для виконання функцій захисника Тимошенко. Додамо також, що представники опозиції у зв’язку з цим розповсюдили заяву, що справа проти Власенка — це нова хвиля політичних переслідувань.

Джерело: УНН

Читайте також: