fbpx
Економіка

Близько 27 тис. звітів по ЄСВ від платників Голосіївського району Києва надійшло «електронкою»

Фахівці розповідають про переваги дистанційного подання звітності.

 Незважаючи на те, що Міндоходів почало адмініструвати єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне страхування у останньому кварталі 2013 року, більшість платників вже перейшла на дистанційне звітування. У Голосіївському районі столиці вже приблизно 82% звітів по ЄСВ відправляються через «електронку».

 За словами провідних фахівців Міндоходів, перехід на електронну систему звітності відкриває перед платником багато нових можливостей: автоматичний розрахунок звітності підсумкових або розрахункових рядків звітності, який зводить до мінімуму арифметичні помилки, своєчасне оновлення програмного забезпечення при введенні нових звітних форм. А найголовніше – подавати звітність можна, не виходячи із свого офісу.

 Для електронного звітування потрібно лише отримати необхідне програмне забезпечення для формування звіту та безкоштовний електронний ключ у філії Центру сертифікації ключів, що працює при ДПІ Голосіївського району, за адресою вул. Жилянська 23, кабінет 104.

 Нагадаємо, що з 1 жовтня поточного року адміністрування єдиного соціального внеску покладено на органи Міністерства доходів і зборів України.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: