fbpx
Економіка

Віктор Пинзеник запропонував повернути уряду для переробки проект Держбюджету-2014

В опозиції запропонували повернути уряду для переробки проект Держбюджету-2014.

  Підготовлений урядом проект Держбюджету на 2014 рік за результатами розгляду в першому читанні має бути повернутий до Кабміну для докорінної переробки. На цьому наголосив народний депутат від фракції "УДАР" Віктор Пинзеник, повідомили УНН у прес-службі партії.

 Існуючий проект бюджету, на думку економіста, поліпшити неможливо.

 "Документ підготовлено з таким дисбалансом, при якому він перестає виконувати свою функцію – забезпечувати рівновагу (стабільність) у країні", – підкреслив Віктор Пинзеник.

 За його оцінками, 100 млрд грн, або кожна четверта гривня передбачених законом видатків загального фонду, не має джерел доходів.

 Серед складових вказаного 100-мільярдного дисбалансу економіст назвав зазначений у статті першій розмір дефіциту майже в 60 млрд, завищені на 20 млрд доходи та 20 млрд, які йдуть поза рахунком видатків на закриття дірок "Нафтогазу України" і поповнення статутного фонду Українського банку реконструкції та розвитку прямо цим структурам.

 Крім того, Віктор Пинзеник нагадав про існування 50 млрд грн державних гарантій за кредитами.

 Економіст зазначив, що за таких масштабів дисбалансів фінансуватися будуть не всі статті, а велика частина отримувачів коштів матиме лише освячене законом "право мати право".

 "Це явище, коли казначейство не платить за зобов’язаннями бюджету, вже добре знайоме нам", – констатував Віктор Пинзеник. Він переконаний, що виправити дисбаланси у підготовленому проекті бюджету неможливо.

 Джерело: УНН

Читайте також: