fbpx
Політика

Італійські мігранти на знак протесту зашили собі роти

Як повідомило італійське агентство ANSA, четверо мігрантів, вихідців з Північної Африки на знак протесту проти утримання під вартою в Італії зашили собі роти.

Інцидент стався в ізоляційному центрі для мігрантів недалеко від Риму. Як повідомляє видання, всі четверо були кандидатами на депортацію, на знак протесту мігранти добули з ковдр нитки, а із запальничок зробили голки, якими зашили собі роти.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Мер італійської столиці Ігнаціо Марино, коментуючи те, що трапилося, закликав активізувати громадські дебати «про ці антигуманні центри та законодавство, через яке туди потрапляють люди, що намагаються врятуватися від війни, насильства і бідності».

Як відомо, Італія зіткнулася з катастрофічним напливом нелегалів з ​​африканських країн і біженців з Сирії, при цьому умови їх утримання викликають критику з боку місцевих правозахисників.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Днями в країні великий суспільний резонанс викликав відеоролик, який хтось зняв у таборі для біженців на острові Лампедуза. На показаних кадрах можна побачити, як співробітники центра змусили мігрантів роздягнутися догола, а потім поливали їх зі шланга дезінфікуючими засобами. Після публікації ролика влада почала перевірку в таборі на Лампедузі.

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: