fbpx
Економіка

Звітність в електронному вигляді

  Подання звітності в електронному вигляді – це пріоритетний напрям у розвитку партнерських стосунків між органами Міндоходів та платниками податків.

 Основні переваги електронної звітності полягають в оперативному отриманні і обробці інформації, зменшенні обсягів технічних помилок, забезпеченні повного захисту інформації, покращенні рівня обслуговування платників податків, суттєве скорочення термінів проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ та забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податків, економія робочого часу платників податків, а також звітність, що надіслана до податкового органу електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису не потребує дублювання на паперових носіях, що дає змогу економії коштів на придбання бланків звітних документів та їх зберігання.

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

 Отже, електронна звітність дозволяє заощаджувати час. А час є найціннішою категорією, адже на відміну від грошей, його неможливо повернути. В Міндоходів сподіваються, що така співпраця дасть можливість досягти головної мети – своєчасного наповнення державного та місцевих бюджетів, економічного зростання України та становлення її як держави європейського рівня. Платники податків, які прийняли рішення щодо подання податкової звітності в електронному вигляді, мають змогу безкоштовно отримати необхідні ключі для цифрового електронного підпису.

 Для забезпечення платників податків безкоштовними ключами електронного цифрового підпису в Міністерстві доходів і зборів України створений Центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту України.

Читайте також:  Чому сухий закон не працює? (ВІДЕО)

 З інформацією щодо подання пакету документів та зразків їх заповнення для отримання безкоштовних послуг ЕЦП можна ознайомитись на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК http://www.cskidd.gov.ua.

 Обравши для себе електронну звітність, платники не тільки оцінили її зручність і простоту, але й зробили перспективний вибір онлайн-спілкування з фахівцями Міндоходів, які постійно працюють над впровадженням нових і вдосконалюванням діючих сервісів.

За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходов в Донецькій області

Читайте також: