Власники житлової нерухомості в Київському районі м. Донецька запрошуються для звірки в ДПІ

   Кількість власників об’єктів житлової нерухомості в ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області становить понад 22 тис. чоловік.

 З початку 2013 року в Україні набула чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, що перебуває у власності фізичних або юридичних осіб, включаючи нерезидентів, обкладається податком. Але з серпня 2013 року набрав чинності закон, яким внесено зміни до діючої редакції Податкового кодексу України щодо перенесення строку сплати громадянами податку за об’єкти житлової нерухомості, яка підлягає оподаткуванню, на 2014 рік.

 Провести звірку громадяни за власним бажанням можуть включно до 31 грудня 2013 року. Якщо звірка не буде проведена, то податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в Міндоходів. Власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. Для цього потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації власника нерухомості.

 Крім того, у ході звірення громадяни можуть розрахувати суму податку на нерухомість, яку потрібно буде оплатити, що дозволить уникнути певних непорозумінь при сплаті нарахованих сум податку. Нагадаємо, що власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік у наступному – 2014 році протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Related Post

 Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

 З метою проведення звірки запрошуємо громадян – власників об’єктів нерухомості, зареєстрованих у Київському районі м. Донецьк, до ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області. Телефон для довідок: 210-52-47.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходов в Донецькій області

Leave a Comment