fbpx
Економіка

Слідчо-оперативні підрозділи столичного управління Міндоходів спрямували до бюджету майже 228 мільйонів гривень по кримінальним провадженням

  Про це повідомив начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у м. Києві Ігор Усик.

 За його словами, у 2013 році по направлених до суду провадженнях про ухилення від сплати податків добровільне відшкодування збитків збільшено майже в півтора рази. По провадженням, що розслідуються слідчими Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у м. Києві до бюджету надійшло майже 228 млн. гривень. Цих результатів вдалося досягти за рахунок зосередження працівників слідчо-оперативних підрозділів на діяльності з базами даних та аналітично-інформаційними системами одночасно зі зменшенням втручання у господарську діяльність підприємців.

 Для впровадження норм нового Кримінального процесуального кодексу було розроблено програмні продукти, які дозволяють по заданих параметрах виявляти підприємства, що підпадають під певні ризики, які свідчать про несумлінних суб’єктів господарювання. За рахунок цього було зменшено безпосередні контакти оперативно-слідчих підрозділів з підприємцями.

 Якщо у минулому році податковою міліцією столиці було зареєстровано 763 заяви про злочини, то цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості майже про 3 тис. злочинів. Крім того, протягом поточного року до суду направлено на 26 кримінальних проваджень більше, ніж за минулий рік, у тому числі і щодо 3 осіб, які вчинили податкові злочини у складі організованої групи.

 «У кримінальних провадженнях, які розслідуються нашими слідчими, під вартою не утримується жодна особа. Для нас не важлива кількість кримінальних проваджень, важливі відрахування до бюджету – щоб всі збитки, завдані державі несумлінними підприємцями, були відшкодовані у повному обсязі», – наголосив Ігор Усик.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі м. Києва

Читайте також: