fbpx
Політика

Завтра Віктор Пшонка виступить у Верховній Раді зі звітом про розслідування побиття активістів Євромайдану

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка підтвердив свій виступ в українському парламенті в п’ятницю, 20 грудня 2013 року. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на заяву лідера фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова.

«Сьогодні голова Верховної Ради України Володимир Рибак спілкувався з генеральним прокурором, і Віктор Пшонка підтвердив свій виступ», – заявив лідер «Партії Регіонів» на брифінгу в четвер, 19 грудень.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як відомо, раніше лідери опозиційних фракцій парламенту попросили генпрокурора Віктора Пшонку прийти до Верховної Ради і надати звіт щодо розслідування подій 30 листопада 2013 в столиці, після чого той погодився відзвітувати перед народними депутатами найближчими днями.

Нагадаємо, 19 грудня цього року Верховна Рада прийняла закон про амністію учасників антиурядових акцій. Згідно з прийнятим документом, всі кримінальні справи проти учасників протестів, відкриті з 21 листопада, підлягають закриттю, а затримані особи повинні бути звільнені. Також, затримані повинні будуть вважатися несудженими.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матреіалам: korrespondent.net

Читайте також: