fbpx
Політика

Клюєв сподівається на якнайшвидше підписання Угоди з ЄС

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде підписана. Зараз у цьому напрямку активно працює уряд України. Про це повідомив Андрій Клюєв, секретар Ради національної безпеки і оборони України. Свої коментарі щодо Угоди з ЄС Клюєв висловив в інтерв’ю в зарубіжним ЗМІ.

«Я вважаю, що Україна зробила максимум зусиль для того, щоб підписати з Євросоюзом Угоду про асоціацію. Виникла пауза є вимушеною. У нас зараз великі складнощі в економіці. Врегулювавши всі ці проблеми, природно, країна повинна йти в тому ж напрямку євроінтеграції, в якому йшла раніше», – підкреслив Андрій Клюєв.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Варто відзначити, що секретар РНБО України не зміг відповісти на питання про точну дату підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Андрій Клюєв лише висловив свою надію на те, що підписання Угоди з ЄС відбудеться якомога швидше.

Після цього секретар РНБО нагадав про те, що за останній час Україна прийняла 86 різних законів та інших нормативно-правових актів, в яких йдеться про європейську інтеграцію.

«Всі,  кроки, що залишилися, зокрема прийняття закону про реформу прокуратури, який Верховній Раді необхідно прийняти у другому читанні, це вже дрібниці в порівнянні з тим обсягом роботи, який був проведений за останні три роки», – підкреслив Андрій Клюєв.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Після цього секретар РНБО нагадав про термін «матриця Фюле». «Матриця Фюле» – це таблиця, яку Андрій Клюєв склав разом з європейським комісаром Штефаном Фюле. Клюєв зазначив, що раз на квартал він зустрічався з Фюле у Брюсселі, щоб обговорити ті кроки, які були зроблені Україною.

«Сьогодні, фактично, ця матриця виконана», – стверджує Андрій Клюєв.

Клюєв упевнений в тому, що як тільки почне працювати Верховна Рада, відразу ж буде прийнятий закон про прокуратуру.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: