fbpx
Політика

Московські угоди не заважають євроінтеграції – Янукович

 Під час спілкування з журналістами 19 грудня президент України Віктор Янукович запевнив, що московські угоди, які були укладені під час його зустрічі з Володимиром Путіним, жодним чином не торкнуться європейської інтеграції України.

Він підкреслив, що на зустрічі обговорювалися виключно економічні питання.

«Інтеграційні питання не піднімалися. Ні в бік Митного союзу, ні в бік Європейського союзу», – сказав український лідер.

Віктор Янукович нагадав, що Україна зробила паузу у відносинах з Європейським союзом, щоб розібратися, на яких умовах слід підписувати Угоду про асоціацію та Угоду про приєднання до зони вільної торгівлі Європейського союзу. За його словами, зараз цим питанням займається уряд, і дана робота організована прозоро із залученням товаровиробників, представників ЗМІ та інших.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Він підкреслив, що дуже важливо, щоб всі брали участь у дискусії і могли бачити, які переваги чи недоліки обіцяє договір з Європою.

При цьому Віктор Янукович визнав, що ця робота не була зроблена вчасно, але пообіцяв, що цього разу уряд буде постійно звітувати про виконану роботу, у тому числі і на засіданнях парламенту.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Коли ми побачимо ті умови, які вигідні нам, які працюють на захист наших інтересів, то буде прийнято позитивне рішення», – додав президент.

Читайте також: