fbpx
Економіка

З 2014 року зарплати будуть підвищуватися в три етапи – М. Азаров

 У 2014 році зарплати будуть збільшуватися в три етапи – Н. Азаров.

  Наступного року заробітні плати підвищуватимуться в три етапи. Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент УНН.

 “Головну увагу в новому бюджеті приділено вирішенню саме соціальних завдань, а також розширення бюджетної підтримки соціально-економічного розвитку регіонів, відновлення економічного зростання та конкурентоздатності вітчизняних підприємств, в тому числі через стимулювання модернізації реального сектору, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату”, – зазначив М. Азаров.

 Він також озвучив соціальні параметри бюджету на наступний рік. “Заробітна плата на ступного року буде підвищуватись у три етапи – з 1 січня, з 1 липня та з 1 жовтня. Вона буде майже в два рази більша, ніж отримували громадяни у 2009 році”, – зазначив прем’єр.

 Він також повідомив, що розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки також збільшуватиметься в три етапи. “Це на 18% більше, ніж в грудні 2013 і підкреслюю – в два рази більше, ніж в 2009 році”, – сказав М. Азаров.

 Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що доходи Держбюджету-2013 за 11 місяців відстають від запланованих показників. За словами очільника уряду, наразі доходи Держбюджету на 34 млрд грн менш за планові показники. Зокрема, надходження від податку на прибуток скоротилися порівняно з минулим роком на 3 млрд грн, а від податків на зовнішньоекономічну діяльність – на 13 млрд грн.

 Джерело: УНН

Читайте також: